Az első benyomás pszichológiája

Vajon min múlik az első benyomás? Milyen apró részleteken lehet elcsúszni? Hogyan lehetne javítani, ha az első benyomás nem sikerült eléggé pozitívra? Rengeteg randi résztvevő fejében megfordultak már ezek a kérdések, és mindenki igyekszik a lehető legjobb benyomást tenni a másikra. Csak az a baj, hogy sokszor nem derül ki, miért nincs folytatás – a randi partner inkább nem mondja meg az igazat, mi pedig nem tudjuk magunkat kívülről megfigyelni, hogy vajon milyen benyomást alakítottunk ki a másikban. Ebben segít a tudatosítás!

Az első randik sikere – főleg ha még nem találkoztatok személyesen egymással, csak emaileztetek, vagy telefonáltatok – nagyban múlik azon, hogy milyen első benyomást sikerül a másikra tenni. Egy randi rendezvényen erre 7 perc áll rendelkezésre, de egy online leszervezett randin sem sokkal több. Az első percekben máris eldől, hogy hogyan érzünk a másik iránt, szerencsére azonban ez később korrigálható – feltéve, ha kapunk lehetőséget a folytatásra! Mivel az első benyomás ennyire fontos, ezért lássuk, min múlik és hogyan tudatosíthatnánk magunkban hogy milyen benyomást teszünk másokra általában.

A januári FiftiFifti Műhelyen Takács Bernadett coach és pszichológus adott elő az első benyomásról. Egy-két érdekes részlet következik!

A teljes cikkhez kattints ide, a Társkereső Kalauzra>>>


Author: Fiftiadmin

Share This Post On