Színes önismeret társkeresőknek

Múltkori Műhely előadónk, Bakai Zsóka sales coach ajánlója:

“Gondoltad volna, hogy a színek segíthetnek önmagad és mások jobb megismerésében és a könnyebb megértésben?

Színek, önismeret, kommunikáció!  Hogyan kapcsolódik ez a három szó?- kérdezheted kedves Olvasóm, hiszen egy társkereső oldalon böngészel éppen, és hasznos ötleteket, tippeket kereselnemcsak a társad kereséséhez, hanem leginkább az ideális párodnak a megtalálásához!

Nos, jó helyen jársz, nincs más dolgod, mint olvass tovább!

Azért írok a színek és az egyes személyiségtípusok, karakterek kapcsolatáról, hogy ezzel is segítselekaz életszakaszodnak megfelelő, ideális társad, párodmegtalálásában!

Nos, nézzük mindezt hogyan!

Kezdjük az önismerettel, ami ugye mindennek az alfája és omegája: az egyik legfontosabb dolog megérteni azt, hogy kik vagyunk, és ez alapján megtanulni kifejeznimagunkat, megmutatni belső értékeinket, vagyis kommunikálni másokkal.

Mindehhez egyszerű, gyorsan megtanulható, egyik „kódrendszer” a személyiségtipológia.

Már az időszámításunk előtti negyedik- ötödik században élő görög orvos, Hippokratész foglalkozott az egyes emberek viselkedésével, ő különböztetett meg először – a vérmérséklet, temperamentum alapján – négyféle személyiségtípust: kolerikus, szangvinikus, melankolikus, és flegmatikus.

A színekkel való személyiségtípusok leírása pedig már a modernkori üzleti tudományok világába röpít, a huszadik században a tengerentúlról indult, és az üzleti életben viharos gyorsasággal terjedt el ez a módszertan.

Saját tapasztalatom, hogy amikor a média világában értékesítőként dolgoztam, bizony nekem nagyon sokat segített a színek alapján történő kommunikáció.

A klasszikus, temperamentum szerinti meghatározások (kolerikus, szangvinikus, melankolikus, flegmatikus) könnyebben felismerhetők, ha a színekkel párosítjuk: piros, sárga, zöld, kék.

A kétféle személyiségtipológia együttes használatán alapul az én saját fejlesztésű módszertanom a :  SZÍNEZD KI – Színes Önismeret és Kommunikáció –  Színes kérdések és válaszok rendszere.

 

És hogyan működik ez a gyakorlatban, annak megtapasztalására szerveztem a workshopot:

https://www.facebook.com/events/1050216721717925/

ASzínes Önismeret és Kommunikációworkshopomon megismertetlek mind a négyféle személyiségtípus jellemzőivel.

Megvizsgáljuk mindegyik típus természetes jellemvonásait, erősségeit és gyengeségeit, valamint azt, hogy ránk melyik típus illik leginkább. Felismered a különbségeket és felfedezed, hogy melyik jellemző rád, ami ahhoz lesz nagy segítség, hogy jobban megérted a saját cselekedetedet és a környezetedviselkedése mögötti indítékokat is. Ez a tudás végső soron átértékelheti az emberekkel való kapcsolatodat.(Fontos kihangsúlyozzam, hogy mindannyiunkban mind a négyféle típus létezik, nincsenek vegytiszta embertípusok. Hiszen ettől vagyunk egyedi, színes egyéniségek!)

 

Gyere el erre a Színes Önismeret és Kommunikáció workshopra,https://www.facebook.com/events/1050216721717925/ amit azért szerveztem, hogy ezt a módszertant megmutassam és megtanítsam!

Az egynapos kiscsoportos Színes Önismeret és Kommunikáció workshopon szó lesz a különböző személyiségtípusok és a színek kapcsolatáról.

Ha eljössz, a workshop után képes leszel könnyedén, egyszerűen felismerni a különféle “színezetű” embereket munkahelyi és magánéleti szituációkban egyaránt.

És miért jó ez Neked?

Ha éppen társkeresésben vagy, akkor azért, mert akár már az első, ismerkedő találkozás alkalmával is tudod alkalmazni a workshopon tanultakat.

Munkahelyeden pedig azért, mert tudni fogod, hogyan válaszolj például a “piros” stílusú főnököd záporozó kérdéseire, vagy éppen megérted és kezelni tudod végre a kollegád lassú, elmélázó munkatempóját.

A workshopon színes gyakorlatokon keresztül tapasztalod meg azt, hogyan segítenek minket a színek a hétköznapi kommunikációs helyzetekben!

A workshopon MEGÉRTED, a gyakorlatok elvégzése után pedig FELISMERED, és ALKALMAZNI is tudod a különböző színezetű kérdések és válaszok rendszerét.”


Author: Fiftiadmin

Share This Post On